2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Kaip dengti profiliuotos skardos stogą?


Stogo skarda gali būti lygi arba profiliuota. Profiliuotos skardos stogas pasižymi patvarumu, lengvu svoriu, puikia išvaizda, inovatyvumu, žema kaina, apsauga nuo korozijos, lengvu montavimu bei atsparumu. Šįkart šiek tiek papasakosiu apie profiliuotos skardos dengimą.
Iš pradžių reikia atkreipti dėmesį, kad šia danga dengiamo stogo nuolydis turi būti bent 7 laipsniai. Tuomet reikia pritvirtinti profiliuotos skardos lakštus naudojant specialius varžtus su gumine tarpine. Tas vietas, kuriose susikerta stogo plokštumos , reikia pritvirtinti hidroizoliacinės dangos sluoksniais, kurie apsaugos nuo drėgmės.
Taip pat svarbu paminėti, kad stogo kraštus būtina padengti papildomu, ne mažesniu kaip 15 cm ilgio sluoksniu, kurio kraštas būtų sandarus tam, kad į stogo vidų nepatektų vanduo.
Atlikus visa tai, jau galima tvirtinti antenas ir pan., tačiau reikėtų nepamiršti, kad bet kokios skylės stogo dangoje turi būti iš kraštų sandarios, kad pro jų šonus nepatektų vanduo.
Jei įmanoma, vėdinimo angas bei kitus įrengimus reikėtų daryti maždaug ties stogo viduriu ir labai sandariai.
Beje, jei montuojamų skardų metalai yra skirtingų rūšių – kartais esant tam tikram drėgmės lygiui gali susidaryti elektros srovė. Ji greitai ardo metalus, iš kurių gali išsiskirti nuodingos medžiagos, dėl to stogui patartina naudoti vienos rūšies skardos lakštus
Tokio tipo danga yra lengvai montuojama, ji būna įvairiausių spalvų, dėl to atitinka net išrankiausius skonius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą