2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Bituminė stogo danga prieš plieninę


Yra daugybė rūšių stogo dangų, bet šįkart noriu palyginti bituminę ir plieninę. Plieninė stogo danga barška, taip pat ant jos kaupiasi kondensatas. Tačiau tokia danga greitai uždedama ir yra labai lengva bei pigi (20 – 30% pigiau nei bituminė). Ji keičiama kas 5 – 8 metus, nepasižymi reprezentatyvia išvaizda.

Bituminė stogo danga tarnauja ilgai, galima vieną ant kito dėti netgi keletą sluoksnių. Ši danga sandari, montuoti ją galima net tuomet, kai stogo nuolydis yra mažas. Banguoti bituminiai lakštai atsparūs smūgiams bei įlenkimams. Šiais laikais bituminė stogo danga jau gaminama ir su poliesterio medžiaga, naudojant ultravioletiniams spinduliams atsparų termoplastiką, ir dėl to yra dar stipresnė. Ji sukurta mechaniškai sumontuotų bei sutvirtintų stogo dangų naudojimui. Šio tipo dangos membranos yra vienasluoksnės, pagamintos iš etileno propileno gumos.

Bituminė danga apjungia plastiką bei gumą naudojant aukščiausio lygio polimero technologiją. Rezultatas – vis populiarėjanti stogo danga, kuri yra patikima, vertinga, ekoligiška ir lengvai montuojama.

Tačiau plieninė danga – tai taip pat universalus produktas tiek komerciniams, tiek ir gyvenamiesiems pastatams, sukurtas siekiant patenkinti įvairiausius stogo dangos poreikius. Jis plačiai naudojamas daugelyje šalių įvairiomis klimato sąlygomis. Puikiai atlaiko vėją, atsparus šalčiui bei karščiui.

Taigi tiek bituminė, tiek ir plieninė danga turi savų pliusų, tačiau bituminė turi kur kas mažiau minusų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą